Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

παιδάκι?

Μέγαν ευρατο εν τοις κινδύνοις... πως μου ήρθε. Απο ημερών μονολογώ.
τος πάντων. 
Εγραφα προχθές για τους γονείς που εχουν παιδιά σε εξετάσεις και μια υστερία. Τι δεν το ανέβασα? ούτε και θυμάμαι. Μετά εγραψα για τα παιδιά και τα θεατρικά.
Αμ, θέλει κότσια να γίνεις γονιός.

Προ ημερών, θέλοντας να δω τον παιδικό μου φίλο που πάει πακέτο με την νέα κόρη πιά, ειπα, "οπου πας με το παιδί, να πάμε παρέα να πουμε καμμιά κουβέντα, μην στερήσεις την βόλτα απο το παιδί".. Υπέθεσα πως το πάει στο πάρκο παραπέρα, σε κανα κήπο, τος πάντων τέτοια εξοχικά. Αντε σε καμμιά παιδική χαρά. 

Καλά κρασιά. Δώσαμε ραντεβού στο καφέ της συνοικίας τους. τρια βήματα απο το σπίτι και με το αυτοκίνητο, μην περπατήσει το παιδί. Οκ. ντάλα η ζέστη, χάθηκαν τα δενδράκια.

Ετρωγε και 5 μπουκές τυρόπιτα η ζουζουνιτσα. Μ.... και ηταν με την πλάτη στον ήλιο. Την τοποθέτησα στην σκιά, μην αρπάξει τον πυρετάκο... η προνοητική εγώ και συνεχίσαμε.

Ρώτησα χαζά αν πάνε βόλτα στον εθνικό κήπο, πήρα αρνητική απάντηση, ρώτησα για άλλους κήποι, την ίδια άρνηση. 


και αναρωτιέμαι... γιατί? τα παιδιά τι θέλουν? βόλτες στους κήποι θέλουν, στις πάπιαι... στα παρτέρια, στα χορτάρια και στα δένδρα ανάμεσα στις φυλλωσιαι.
Δεν θέναι, φαντάζομαι, βόλται στις καφετέριαι. Να τρώνε τυρόπιται του εμπορίου. Χάθηκε το ψωμοτύρι απο το σπίτι? θα μου πεις δεν το ταίζεις στον κόσμο....εεεεε το ταίζεις μια χαρά παντού το δικό του, φαγητό.

Αλλιώς το εζησα, αλλιώς το φαντάζομαι. Μεγάλωσα μαζί με παιδιά, συνομιλίκων ολα τα χρόνια. γονιός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. 

Δεν δίνεις καραμέλες, 
δεν δίνεις τσίπς, 
δεν δίνεις αηδίες
δεν .... 
δίνεις, παρά μόνο μια μέρα της εβδομάδας, μην μειονεκτούν. Οχι επι καθημερινής. Δεν ειναι το σχολειο που θα μάθει το παιδί να τρώει. Συ εισαι στο σπίτι. αλλα.... τέλος πάντων.

Οχι δικαιούμαι να μιλώ. Φέτες με μαρμελάδα και βούτυρο τρώνε τα παιδιά, οχι τσίπς. τα παιδιά των 4 ετών. κι αμα φάνε κανα τσίπς, δεν θα πεθάνουν, αλλα λίγα στο κουπάκι, που λεει κι η μανα μου.
Κανεις δεν ειναι τέλειος, "στου κασίδη το κεφάλι" μαθαίνουν ολοι. Αλλά αν θέλουν να λέγονται γονείς, ξεστραβώνονται και ανοίγουν και κανα βιβλίο.
Εχθές πίναμε καφέ και παραδίπλα προσπαθούσαν να φάνε ενα ζευγάρι, αφού ταίσε τον μικρό ενα γιαουρτάκι. Αλλά βολευεται το 8 μηνων στο καρότσι? οχι... ετσι εναλλάξ, το ειχαν για μια βόλτα και ετρωγαν απο μια πιρουνιά σαλάτα ο καθένας. Ετσι ειναι. Δεν σου λεω, μην στερηθείς την βόλτα, αν δεν θέλεις ή δεν έχεις που να το αφήσεις, αλλά, φέρσου ανάλογα. Ούτε το παιδί να ενοχλει, ούτε ο μεγάλος να μην ευχαριστιέται. 

2 σχόλια:

  1. Μα πόσο συμφωνώ!!! Ακούω και βλέπω τα σύστριγγλα και δεν τολμώ να μιλήσω! Την σήμερον όλοι διαβάζουν τα κέρατα τους για τα 800 πτυχία, αλλά για γονείς δεν θέλουν γνώση, πας στα τυφλά κι όπου σε βγάλει. Αλλά και την γνώση για να την αναζητήσεις, πρέπει να δεχθείς ότι σου λείπει... Και μετά κάνουν κάτι "παιδιά γαϊδούρια, τίνος μοιάσανε;" Άντε σωμό δεν έχουν τα δικά μας, όλο συμφωνάμε :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συ μικρομάνα και νέα, γω μεγαλύτερη και χωρις παιδιά. Μα η κοινή λογική, σε κάνει να συμφωνεις με κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.