Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ποια σχέση?

Ειναι η σχέση στοργής, που εχεις μ' έναν άνθρωπο, που σε κρατά κοντά του, πολύτιμα, με αγάπη και στοργή και σου φέρεται ακριβώς οπως και στον εαυτό του.
Ειναι η πολύχρονη σχέση στοργής, που μετρά 25 χρόνια, άκουσον πιά, που σε κατατάσσει ανάμεσα στους ανθρώπους αγγέλους για εκείνον και αντίστοιχα εκεινον για σένα. Μια ειλικρινής σχέση, που εδωσε και πήρε, χωρις φανφάρες, χωρις φωτισμους τεράστιους, χωρίς να ζητήσεις, στην ουσία. 
Μια σχέση που δέχτηκε οτι είχε και το πέρασε στο υψιστο επίπεδο σχέσης. Την στοργή. Ο άνθρωπος που νοιάζεται χωρις λόγια και ιδέες για σένα, που νοιώθει πότε η καρδιά σου χτυπά, ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται με το νου, ποιός εισαι. Και τούμπαλιν. Η σχέση που νοιώθει με την σιωπή. 

Περιποιεί τιμής το γεγονός, πως θέλοντας κάποια στιγμή να σε κατατάξει, σε ευχαριστεί γιατί εισαι δίπλα του, οπως ευχαριστεί την οικογενειά του. Περιποιεί τιμής, το γεγονός, πως σ' ανεβάζει στο ίδιο βάθρο. 
Αυτό με συγκινει και κάνει το τοπίο μου να θολώνει. Με ευχαριστεί και το απολαμβάνω, χωρις λόγια. Με ολες τις αισθήσεις στο επαρκο και με το νου και την καρδιά, γεμάτα αισιοδοξία.

Ειναι η πολύχρονη σχέση στοργής, που ξεκίνησε σε χρόνια νεανικά και προχωρά μέσα στο χρόνο ατάραχη μα με παλμό πρωτόγνωρο, νεανικό. Γιατί η καρδιά και η ψυχή δεν γερνούν. Δεν έχουν ρυτίδες, δεν δεν δεν.

Ειναι πάντα γεμάτες νιάτα κι ορμή και κέφι και ζωντάνια. Και αυτό σε μια σχέση τέτοιου ειδους, ειναι που δίνει την τροφή για την συνέχεια.
Δεν σκιάζει τίποτα τον ανέφελο ουρανό της, το χαμόγελο και το γέλιο της στοργής. Κουβαλά χαρά και ζωή.

Ποιός μπορεί να καταλάβει? Κανείς, την συγκεκριμενη σχέση. Μόνο τα ίδια μέρη, μονο οι αυτουργοί, απολαμβάνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.