Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

η πλυστρα ....

είναι και σκεπτική. εμ της βγάλαμε το καλο προσλίν σερβίτσιο να σερβιρίζεται...καφέ, εμ.... 
κοίτα μπράτσα η πλύστρα. κοίτα ύφος... μια απογοήτευση την σέρνει. οχι δεν ειναι χήρα, αλλα η πεθερά της της κάνει τον βίο, αβίωτο. Ετσι... ξενοπλένει να τα φέρει βόλτα αλλα δεν εκτιμά. Τι μούτρα ειναι αυτά, βαρυγκόμιας... κι απογοήτευσης. Και τι μας νοιάζει? Ε δεν μπορεί μέσα στο σπίτι μας να ειναι έτσι. Εδώ χαμογελάμε, εδώ ειμαστε χαρούμενοι, στο μέτρο. 
Δεν μπορεί η Ζαμπέτα να μας το χαλνά, επειδή εχει προβλήματα. Στο κάτω κάτω ενα μεροκάμματο της το δίνουμε. Και μάλιστα με το παραπάνω. Παιρνει και φαγητό για τα παιδιά της, εχει και τα έξτρα της. Τι άλλο θέλει? δεν ξέρει κι αυτή.

Ο άνδρας της, ενας αθλιος εργάτης στην κεραμοποιία, κάνει τ' αδύνατα δυνατά να της δημιουργεί προβλήματα. Προχθές τσακώθηκε το απόγευμα, με τον τσαγκάρη γιατί δεν του μπάλωνε τα παππούτσια. Για το τίποτα. Ολο καυγάδες στηνει μέσα κι έξω απο το σπίτι.

Ετσι η Ζαμπέτα, προκειμένου να φεύγει, ξενοπλένει. Καλη δουλα.. Καλη πλύστρα. αλλα αυτά τα μούτρα να μην κουβάλαγε..... 

οχι το ματσάκι της το έφερε ο κυριος του σπιτιου. πως να το πάει στο δικό της τώρα. Πως να το περάσει μπροστά απο τα μάτια της πεθεράς της. Πως να το δει ο άνδρας της το βράδυ? "Βρε Ζαμπέτα, να το βάλουμε εδώ, και μεθαύριο που θαξαναέρθεις, θα το καμαρώσεις' της έλυσε το πρόβλημα ο εργοδότης της.

Αλλά αυτά τα μούτρα, λες και της σκοτώσαμε το παιδί......

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα ίσωμα τον έκανες τον Ρενουάρ !!! Αμ πως, να ξέρει τι ζωγραφίζει :)))) Απίθανο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ειναι προσφηλές μου σπόρ να περιγράφω πίνακες!
    και που εισαι ακόμη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.