Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

ο ιερεύς δασύνεται κι ο ιατρός ψιλλούται.

Πάνε οι γιορτές, πέρασαν οι παρελάσεις, γυρίζουμε στην πραγματικότητα. Πεζή μεν, αλλα αυτή που ειναι!
Κάποτε παιρνω χαμπάρι πως τελειώνουν τα σχολεία. Κάποτε μέσα Ιουνίου κι αν... κατά τις 17 και γράφαμε εξετάσεις. Τα πράγματα αλλάζουν.

Τα ανηψίδια εχουν θεατρικά και διαβάζουν μήνες τώρα. Ιδίως η μικρή που ειναι πρωταγωνίστρια και κρατά ολάκερο έργο. Αν δεν διαβάσει η μανα βέβαια, ποιός θα κρατήσει έργο. Μάλιστα. Μάλιστα αλλα εμενα δεν με αρέζουν αυτά, που λένε και βορείως.
Δηλαδή ειμαι υποχρεωμένη την ελευθερη ώρα μου, να την περνάω με τον ρόλο στο χέρι? Οχι ματια μου. δεν ενδιαφέρομαι. Θα μου πεις, γι αυτό δεν εκανες παιδιά. Ναι μάλιστα, συνειδητά και απολυτα. Δεν μ' ενδιέφερε το σπόρ. Να φορτωθώ εγώ ευθύνες.. οοοοχι μερσί... 

Και ερχονται οι εξετάσεις. Δηλαδή γιατί οι μανάδες διαφέρουν τώρα απο τις δικές μας? Δεν δώσαμε του κόσμου και του σωρού τις εξετάσεις στα χρόνια μας? Στο μέτρο μας, δώσαμε. Και δεν ειδα την μανα να μας κοιτά στα μάτια. Ούτε να μας φροντίζει περισσότερο. Σιγάαααααα τα μαμόθρεφτα. Αλλη παιδί δεν εκανε, μονο η μαριώ τον γιάννη.
και η δική μας δεν εργαζόταν. Ενα φαγητό το εφτιαχνε και 17 ετών πιά, απο όλα κάναμε. Η άλλη σε λίγους μήνες πήγε μονη φοιτήτρια, στις εξετάσεις ήθελε φροντίδα?

Αντε καλε, υπερβολές πιά ! Τα μαμμόθρεφτα. Τη θέλει την μανα πάνω του να διαβάζει? Οχι να ειναι σπίτι. ε, σπίτι θα είναι. πρέπει να μάθει και βιολογία και μαθηματικά που ετσι κι αλλιώς δεν σκαμπάζει? Αλλα τα θέλει και της μάνας ο πισινούλης.... "διαβάζει το παιδί" σε δουλεια να βρισκόμαστε. Θα του κρατά το βιβλίο? Οχι.

Μονοι μας διαβάσαμε και δώσαμε εξετάσεις. Εξαιρετέα μια μετάφραση, που την διάβαζα της θείας Χαρίκλειας, διότι η μανα ηταν τότε με τον πατέρα στα καράβια.

Σιγά μην καθόταν. Είχαμε και Μίμη εμεις και Χαρίκλεια. Για δυο ώρες..... και την παπαγαλία απόξω την είπαμε και την γράφαμε, ποιός μας διάβασε μωρέ... ωχ.
 Δεν δώσαμε τόοοοοοσες εξετάσεις? Δώσαμε.. και πολυ περισσότερες. Οχι τώρα ειναι αλλιώς. Σιγά το αλλιώς. 
Θυμουνται πως έχουν παιδιά, την περίοδο των εξετάσεων. Στίβουν πορτοκάλια... και κάνουν μπριζόλες και πατάτες τηγανητές να θρέψουν τα δαμάλια.

καλα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.