Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

τι πόμολο?

κοίτα τα καλα. ειναι πόμολα πορτας και θα σου πω γιατί τα εβαλα.
σε ποιές πορτες θα μου πεις. ειχαμε και σπίτι μας.
ναι ναι
η γιαγιά Βασιλικουλα, κόρη Ειρηνοδίκου, γεννηθείσα το 1905,  απο μητέρα, με γαλλική ανατροφή και γλώσσα, διότι δια ποίας μας περάσατε, σπουδάσασα την γαλλικήν μετά της αδελφής της Μαργαρίτας, που εχασαν νεότατη κόρη, επαντρεύτει περί το 1932 τον Νικάκη της. Νικάκης δε, βιομήχανος, οτι τι μας επεράσατε. Μερακλης ο παππούς, η γιαγιά με γούστο, στην κρεβατοκάμαρη και άλλα δωμάτια του σπιτιου, μπανιέρα δεν είχαν, μια περιπέτεια το να πάρεις το μπάνιο σου στην οδό Φερρών 34, τι έλεγα ναι.. εβαλαν πορσελάνινα χερούλια διότι ειπαμε, δια ποιους μας επεράσατε.

Και αφού επέρασε το σπίτι απο σεισμό σε σεισμό σε εναν να το κανει πολυκατοικία... ξεβίδωσα οτι υπήρχε, οχι αυτά επανω τα βρήκα σε φωτό αλλού, απο πόμολα πορσελάνινα εως κρεμάστρες με φατσες, αυτές τις έχω στο μπαούλο.

Κι επειδή τον σνομπισμό τον εχουμε στο αίμα μας, απο προγιαγιά και γιαγιά, δυστυχώς σταματά ολάκερη γενιά σε μενα....τι πόμολα περιμένατε να έχω κληρονομιά... πφ...!

αυτά προς ώρας, γιατί εχω κι άλλα και έτσι οπως εχω δουλειά απο τη μια, ξεχνώ απο την άλλη, δεν ασχολούμαι απο την τρίτη τα απογευματόβραδα... δεν θα ανεβάσω τα σημαντικά...

2 σχόλια:

  1. οποια ευμορφαδα μωρε να ταχα και εγω και τι στο κόσμο σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά καλε κι εσύ, γιομάτα τα ιντερνετικά παλιατζίδικα !

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.