Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Ναννώ?

Την Ναννώ την ξέρατε? Την αυλιτρίδα? Την περίπου του Μίμνερμου? Την που δεν ξέρουμε αν ήταν για δεν ήταν? 
ε, τι δεν την ξέρετε? 
κατσήτε να σας πω.

Ηταν μια φορά ενα ποιητής της ερωτικής ποιήσεως, γιατί ετσι την είχε δει ο Μιμνερμος. Τα παλιααααα χρόνια ναι. Τότε που δεν είχαν με τι ν' ασχοληθουνε. Τηλεόραση και φλιπεράκια δεν υπηρχαν και λάξευαν στην πέτρα ποιήματα. Αλλα το πήδημα πήδημα, να ξηγιούμαστε.

Τότενες λοιπόνε, ηντανε και η Ναννώ, με δυο ν περικαλω, μούσα του ποιητού. Αμφισβητούσαν την ύπαρξη της και την αμφισβητουν ακόμη, αλλα εμεινε στους αιώνας.
Ουδόλως ήθελα να την μάθω, ούτε να την γνωρίσω, δεν συναυλιζομαι με αυλιτρίδας,  νομίζω θέλει η το λι... σκοτίστηκα ας παρεξηγηθεί αυτή με την κόκκινη μελάνη (και την άσπρη γιαούρτη....) ούτε θέλω να τις ξέρω.


Ομως πατήρ πνευματώδης της πρώτης μου αγάπης, ο Ορέστης, ονομα αρχαίον και δυνατό, αγαπούσε τους παρομοίους του αρχαίους και κάποτε με φώναξε Ναννώ. Ελα μου που άκουσα και γύρισα. Ηταν ενας άνθρωπος που δεν θυμόταν τίποτα. το αυτό και το εκεινο. Μουρλός επιστήμων ηταν στον κόσμο του χαμένος ήταν, οτι μας έλεγε το ακουγα, πολυ καλός συζητητής, οπως και να με έλεγε, γυρνούσα. 

Με κοίταξε πονηρά και είπε "τσιμπάς ομως και με τις εταιρες" και γινήκαμε μαλλικούβαρα. 
Σοβαρή και μετρημένη απο τα παιδικά μου. Στο Ναννώ γυρισα αλλα στ' άλλα όλα ειχα άποψη. 

Και μου έμεινε το Ναννώ, τόσο που ο μεγάλος γιός του γιού του, χροοοοονια αργότερα οταν άκουσε πως με λένε οπως με λένε.. με κοίταξε με απορία. "Δεν σε λένε Ναννώ?" ρώτησε χάσκοντας.. "Οχι βρε" του απάντησα. ηταν και 17 ετών... του έκλεισα το μάτι δείχνοντας τον παππού του και του απάντησα "ειναι ο Μίμνερμος, που με βάπτισε"... και τότε εγινε ενα δευτερο πανηγύρι.

Ετσι εμεις τα παλιά χρονια μαθαίναμε ιστορίες. Ετσι διδασκόμαστε μέσα στα σπίτια μας.με συζητήσεις επι συζητήσεων. Πες τα οπως θέλεις. Κι αν γηράσκω αει διδασκόμενη στα ίδια ξαναγυρνάω. Πάντα σχεδόν. 

Δε θα μου μάθει κανείς εμενα, τώρα πράγματα. Τώρα διαλέγω τι θα μάθω και δεν μένει και τίποτα. Απλά βαριέμαι. 

αυτάααααα...


4 σχόλια:

 1. Ωραίο το Ναννώ... περίεργο... ιδιαίτερο!
  Μ' αρέσει !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α δεν σου ειχε τύχει? μμμ ναι αλλα.... ειναι και.. της αυλητρίδας, αντιλαμβάνεσαι... πφ!

   Διαγραφή
 2. Όχι, δεν την ήξερα τη Ναννώ.
  Μόνο την Νινέτα, Νανίνα, Νινόν και Νανά απόψε κοντά μου σας είδα ξανά και ζήσαμε πάλι στιγμές φλογερές μαζί ξεχασμένες γλυκές μου μικρές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ε τώρα συναυλιζόμεθα εμεις, κορίτσια απο σπίτι με αυλητρίδες? που να την ξέρεις !

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.