Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

βοήθειά μας

Ηταν μια οπτασία, οπτασίιιια.. πως το λεει ο άσμας? ταύτο.

Λέει κι άλλα, ενα παλιοοοοοοο. Δεν μας νοιάζει. Οχι, οπτασία δεν ήταν.

Σε ενα απο τα τελευταία ταξίδια στην Βιέννη (κολιάτσου-πακγράτι τόχω κάνει), εκανα μέσα στο κρύο, μια βόλτα στις εκκλησίες, τις με κάτι ιδιαίτερο, στο κέντρο. 

Κρύο παγωνιά, τ' αγέρι βιαζόταν κι έτρεχε με 18 χλμ την ώρα. Που πήγαινε δεν ξέρω, αλλά σε διαπερνούσε.

Ωρα λειτουργίας, δεν ξυπνάνε και πολύ πρωί αυτοί, μπαίνουμε σε... ελα αλληλούια, δεν θυμάμαι τώρα. Ακούγονται ψαλμωδίες χοροδιακές. Κάνω υπομονή και περιεργάζομαι το απόξω. μέσα ούτε να μπείς, ούτε να πλησιάσεις.

Ανεβαίνεις σκαλιά μπαίνεις σ' ένα προθάλαμο ολο μάρμαρο και έχει ενα βαπτηστήρι. Πως το λέτε σεις εδώ, εμείς στα καθολικά, δεν ξέρω πως το λέμε.


Μια μπασίνα με συντριβανονερό για αγίασμα, που στέκεται σε πόδι μαρμάρινο, μαρμάρινη κι αυτή, και απο πάνω μέσα στο ύδωρ, στέκεται και ο με λυτά μαλλιά Ιησούδης. Παίδαρος. 

Βλέπω μια τιβί και αναμετέδιδε το ψαλμωδικό μέρος απο μέσα. Βουή στ' αυτιά μου. Κόσμος τίγκα. Βελόνα δεν έπεφτε, η καρφίτσα με το κεφάλι δεν χώραγε.

Εκεί που χαζολογούσα το συντριβανωτό με το αγαλματάκι, ερχεται απο δίπλα και κατεβαίνει δυο τρία σκαλάκια ο ιερέας με το δισκοπότηρο το ασημί στο χέρι. 
"ελα παναίαμ" σκέπτομαι "που πάει"> Αυτός ακάθεκτος, κατεβαίνει, προτείνει την΄οστια και προχωρά προς τους πιστούς του. Τίγκα κι ο προθάλαμος. Κατεβάζω την καμερα γιατί ντρέπομαι, και κοιτώ με την άκρη του ματιου, μη θέλει να με ταίσει κι εμενα.

Το αντιλαμβάνεται, απο την αδιαφορία μου και μερικών ακόμη και ξαναπάει πίσω. 

Εκπληκτη εγώ αναρωτιέμαι δυνατά. "Μα παίρνει σβάρνα τους πιστους μην του ξεφύγει κανεις? "Δεν τόχα ξαναδεί, παρ' ότι  τακτικός θαμών του Αη Νιόνιου του Καθολικού τα παλαιά χρόνια, όταν οι φιλιππίνες δεν είχαν στείλει ολον τον πληθυσμο εδώ και δεν μπορείς να μπεις μέσα.

Αυτός ειναι παππάς σκέφτηκα, δεν αφήνει πιστό παραπονεμένο. Με τίποτα. 

εχω ενα βίντιο, αλλά που είναι. Μισό ξε μισό... τόχω. 


4 σχόλια:

 1. Για κοίτα στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης. Ή στο δεύτερο ντουλάπι της σερβάντας. Αλλά πάλι, μπορεί να το έχεις σε κάποιο συρταράκι του σεκρετέρ! Αποκλείεται να έχει χαθεί κοτζάμ μισό βίδεο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν σου είπα, πόσο μου αρέσουν τα χρώματα συνθέτουν το βαγράουντ του βλογ σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν σου είπα, ότι με ζάλισες !

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.