Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Συνταγή


Καλη μας όρεξη, η οποία δεν μας λείπει....

Κάτι κέφια, μα κατι κέφια. Και δεν φτιάχνω καλαμαράκι γιομιστό? Τι είχαμε τι χάσαμε. Καλαμαράκια είχαμε καταψυγματικώς και σε 5 λεπτά, γίνανε μια χαρά ξεψυγματικώς.  Οτι ήταν ακαθάριστα, δεν τόχα σκεφτεί, τος παν, δεν σιχάθηκα. Τα κατάφερα!!!

Πάρε και συνταγή, ειναι παλιά και δοκιμασμένη. Οταν έφτιαχνα στα 23, οι άλλες άνοιγαν το στόμα!

Ενα κιλό καλαμαράκια μέτρια (οχι θραψάλες)
ψύχα απο ενα τέταρτο της φραντζόλας
2 κρεμμύδια
1 φλ. καφέ κρασί άσπρο
1 φλ. τσ. ντομάτα χυμός
1 κονσέρβα κονκασέ (αν δεν θές να κόψεις ντομάτες...ασε με).
Οδοντογλυφίδες.


Εκτέλεση στα δυο χέρια !

Πλένω τα καλαμαράκια, τα καθαρίζω και βγάζω και την μεμβράνη. Κόβω μικρά μικρά τα πλοκαμάκια.

Τρίβω ενα κρεμμύδι και το βάζω με λίγο λάδι σε μέτριο τηγάνι. Ρίχνω τα πλοκαμάκια, την ψύχα και γιαλίζω.
Μετά ρίχνω το κονκασέ και αφήνω 12 λεπτά να βράσει. Προσεχε, να ανακατεύεις, μην σου κολλήσει και δεν φέρω ευθύνη.

Αφήνω λίγο να κρυώσει και γιομίζω τα καλαμαράκια, κλείνοντας τα απο πάνω με μια οδοντογλυφίδα. 

Τα βάζω με το άλλο τριμμένο κρεμμύδι να τσιγαριστούν (ελαφριά) και μετά ρίχνω τον χυμό ντομάτας και το κρασί μέσα και βράζω για μισή ώρα.

Είναι έτοιμα οταν η σάλτσα δέσει.

Συνοδεύεις με ρύζι.


Μεζές και όχι να φας 45 και να σου καθίσει στο στομάχι!
Βουτιές με τη μπουκιά επιβάλλονται.





2 σχόλια:

  1. Kαι λίγο άνηθος επιβάλλεται μου φαίνεται...θα τα αναδείξει καλύτερα...

    Εννοείται πως θα την κάνω!
    Φιλάρες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή ειναι παλιά του 1980 τουλάχιστον. Απο το περιοδικό Γυναίκα. Ανιθο δεν έχει. Πως νομίζεις πως επιβάλλεται. και γιατί νομίζεις. Είσαι σέφ? και πάλι, κάνε μια δική σου.

      Οι συνταγές ειναι αυτούσιες. Αν κάποιος θέλει βάζει στο πιάτο του οτιδήποτε. Δεν ειναι θέμα τι νομίζει ο καθένας.
      ειναι θέμα γεύσης και μόνο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.