Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Οι απέναντι

μμμ. ψωνίσαμε απο σβέρκο... Ξ' απεναντίας έμενε μια οικογένεια, με δυο κοριτσάκια, οι οποίοι αγόρασαν τον 4ο σε μας και μετακόμισαν.
Μια χαρά απο κάτω ειναι... τα κοριτσάκια μεγάλωσαν, η μεγάλη φοιτήτρια κάπου και η μικρή σχολείο ακόμη. Επειδή ειναι παιδιά απο τον πρώτο γάμο της κυριας, η μικρή πάει και στην γιαγιά και μένει. Ετσι το 16άρι, ούτε φωνή ούτε φασαρία στην πολυκατοικία.

τα αγόρια δίπλα δεν ακουγονται, τα απο κάτω, ούτε αυτά. εχουμε ησυχία.
Ο δρόμος εχει την δική του ιστορία, θυμασαι Γιάννη που ρώτησες γιατί εχει τόση ησυχία. Τα μισά διαμερίσματα κλειστά τα υπόλοιπα με ηλικιωμένους.

Στο κόζι ρετιρεδάκι απέναντι λοιπόν, ήρθαν για ενα χρόνο κάτι Φιλιππινέζοι και μια χαρά ήσυχοι και φύγανε. 

Προ των εορτών μετακόμισαν κάποιοι που δεν είχαν καρέκλες. Μα που νοικιάζουν τα σπίτια πιά?
Υστερα έβαλαν μέσα στο δωμάτιο μια κουρτίνα και το χώρισαν γιατί ήταν μεγάλο. Μετά απέκτησαν κάτι σε καναπέ και μετά.... Βγαίνω εχθές το βράδυ να πάρω κάτι απο το ψυγείο. μμμ μανά μ...

Μια μουσική ακατάληπτη σε γλώσσα και νότες στην διαπασών. Μια βρώμα απο κάρβουνο που άναβε. και αυτοί, κάτι σε ανατολικου πρώην μπλόγκ τύποι, να μιλάνε δυνατά. 

Οσο σκοτεινά και αν ήταν, άκουσαν τα σχολιανά τους, με την βρώμα που ποιός θεός τοκανε κάρβουνο, μην ήταν ξύλο.... και τι έψηναν με την απειλή "δεν θα περάσουμε καλό καλοκαίρι"..... 
Είπαν κι αυτοί σε δική της γλώσσα κάτι, απάντησα "να σου καει το σπίτι" και μπηκα μέσα.
ααα τι ωραία που θα περάσουμε. Αγκαλιά με τον πολιτσμάνο θα είμαι ολο το καλοκαίρι.. φτού γμτ την γειτονιά μου μέσα. Θα της εξηγήσω και της κυρίας που το ενοικιάζει... δεν βλέπουν? δεν ακούνε? δίπλα ειναι....

Πως γιναμε έτσι για κάτι ψωρονοίκια... Αυτή δεν βγαίνει έξω αχτένιστη, θέλει κότσο πολυτελείας, θάναι 80φεύγα. Τα νοίκια την μάραναν και τα αλλοδαπά.

μμμμ πως θα περάσουμε...

2 σχόλια:

  1. Α ωραία! Θα έρθω μια νύχτα καλοκαιρινή να κάνω χάζι τους καυγάδες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έρθεις τότε που θα ανάψουν τα ξύλα να μαγειρέψουν και να βάλω την μάνικα απο απέναντι να τους σβήσω την φωτιά.....εεεε!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.