Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ποδηλατάδες

Πηγαίνω προ ημερών, σε φίλη στην αγια παρασκεύ, βοήθειά μας!
Μένει οπως ανεβαίνεις την μεσογείων και είσαι στην εκκλησία, αριστερά μέσα.

Ωραίον προάστιον, χωράφια το θυμάμαι τος παν. Παρκάρω επι του δρόμου, ο οποίος ειναι διπλής κατεύθυνσης. Το βράδυ και αφού εχω περάσει πανέμορφα στο κους κούσι... κατεβαίνω. Κοιτώ έξω τον μισοφωτισμένο δρόμο και αντιλαμβάνομαι πως βλέπω ποδηλάτες. Μιλιούνια ποδηλάτες να ανεβαίνουν το δρόμο. Στέκομαι ενα δυο δευτερόλεπτα και κοιτώ. Προσπαθώ να πάω απο την πλευρά του δρόμου να ανοίξω το αυτοκίνητο να μπώ μέσα. Κάνει και κρύο !
Στέκομαι στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και οι ποδηλάτες, δεν κάνουν πιο αριστερα με τίποτα. Φτάνω ως την πόρτα κολλημένη στο αυτοκίνητο. στέκομαι εκεί γιατί δεν μπορώ να ανοίξω (η πόρτα του συνοδηγού, ειναι στο κάγκελο και δεν ανοίγει απο χέρι). Στέκομαι και αυτοι περνούν. Συζητάνε, πάνε σιγά και ειναι αμέτρητοι. 
Ανοίγω με φόρα την πορτα και μπαίνω μέσα. τα γαίδούρια. Δεν θάπρεπε να έχουν ειδοποιήσει πως θα περάσουν απο το δρόμο. Ετσι βγαίνουν 1200 ποδηλάτες για το τίποτα να κλεισουν το δρόμο? Και με ποιό νόμο προηγούνται. μονο στην Γερμανία γίνονται αυτά. Εδώ είναι ελλάδα. Και πως τετάρτη βράδυ το αποφάσισαν. και γιατί ο δρόμος δεν έχει σήμανση.
Ενοιωσα φόβο, ήμουν απροστάτευτη, έρμαιο των ποδηλατών. Ε, όχι.

Δεν υπάρχει οργάνωση. αυτοί οργανώνονται και πάνε πολλοί μαζί, κουτσομπολεύουν, το τι άκουσα και συ, περιμένεις να παραλάβεις το αυτοκίνητο ΣΟΥ... ρε δεν μου γαμιέστε. 

Ο δρόμος, πρέπει στην αρχή του και κάθε τόσο να εχει ανακοίνωση. Δεν μιλάμε για την λ. συγγρου  που θα καταλάβουν μια λωρίδα.


Τόσο οι μόνοι οσο και οι οργανωμένοι, νομίζουν πως γαμουν και ποδηλατουν. Οχι αγάπη μου. δεν ειναι έτσι. Μέσα στην πόλη, σέβεσαι τους νόμους της πόλης. αμα εχει κότσια μην πω τιίποτα άλλο, αμόλα στην εθνική οδό και πήγαινε Λαμία. Δεν σου το απαγορεύει κανείς. 

Ειναι ειδοποιημένη η αστυνομία? γιατι ενα στενο παρακάτω, εκει που ήμουν που ρώτησα στο τμήμα, δεν ήξεραν τίποτα.


Μη πω τίποτα για τις οργανώσεις......!

2 σχόλια:

  1. Είμαι ένας ποδηλάτης, λα λα λα, λα λα λα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ξέρω το ξέρω το ξέρω.
    οταν χτύπησαν τον συνάδελφο ενας με αυτοκίνητο μεθυσμενος και ο δικός μάς έμεινε σε καταστολή 15 μέρες κι αν θα συνερχόταν, είπα πως δεν θα ξαναμιλήσω. Οταν συνήλθε και ήρθε, αρκεί που τον είδα καλά..εε.. καλά ειναι. Ομως σταμάτησα να μουρμουράω, αμα βλεπω ποδηλάτες αλλάζω τετράγωνο. να μο πέσει μπροστά στη ρόδα κανα βλαμένο και να πληρώνω, οχι μάτια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.