Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

θα δώσεις? εγώ όχι

Σαββατο πρωί, κάπου πήγαινα με το αυτοκίνητο. Σταμάτησα στο φανάρι και δίπλα ήταν το σούπερ μάρκετ. Απο το ανοικτό, πάντα, παράθυρο μου, ακουσα κάποιον κύριο που είχε στήσει καραούλι να λέει σε κάποιους που πήγαιναν σούπερ, ότι μπλά μπλά μπλά.

Είμαι κατά του εθελοντισμού πρώτα και κύρια. Αμα εχεις κότσια... κάνε μόνος οτι κάνεις. Εγώ δεν θα βοηθήσω. και δεν με νοιάζει. και δεν θα με πείσεις.

Ελεγε ο κύριος αυτός, πως μαζεύουν τρόφιμα, είναι οι τάδε και .. και και...
και προσκαλούσε οποιον ήθελε να βοηθήσει.

αναψε το φανάρι μου και μουρμουρίζοντας δυνατά εφυγα.

ο ερυθρός σταυρος, που ειναι να βοηθήσει? θα μου πεις δεν ειναι καιρός πολέμου. ναι ναι αλλά και τα συσσίτια στα σχολεία το 50 ο ερυθρος σταυρός τα μοίραζε... 

Ποιοί ειναι αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι, που κάνουν ομάδες και ζητάνε την δική μου βοήθεια. Αμα θέλω να βοηθήσω, ξέρω. Πολύ καλύτερα απο αυτούς.
Γιατί αναλαμβάνουν να καθαρίσουν ακτές και πόλεις? Απο που εχουν γίνει οργάνωση, ή κάτι τέτοιο? γιατί ζητάνε βοήθεια και εθελοντές?

Εγώ δεν θα φτιάξω τα στραβά της πόλης, που εσύ ο χωριάτης έκανες. Να πας να τα μαζέψεις και τα σκουπίδια σου απο τις παραλίες και τα αποτσίγαρα απο την πόλη, εγώ δεν καπνίζω. 

Ούτε θα βοηθήσω καμμία οργάνωση η οποία δεν ξέρω απο που ορμώμενη και τι σκοπούς έχει. 

Για την φανέλα, πήγαν όλοι το 2004. Εγώ ξέρω, πως κόντεψε να με σκοτώσει δυο τρείς φορές το λεωφορείο στην εθνική που άλλαζε λωρίδα, χάριν ολυμπιακών λες και προηγούνταν ολοι ολων. χώρια το μπάχαλο με τα φανάρια και τις λωρίδες στο κέντρο. 
οχι που θα πήγαινα και εθελοντής.

Εγώ ειμαι του καναπέος! Για να μην πω του ανακλίντρου!!! Μόνο !>

2 σχόλια:

  1. υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά κάνουν έργο, αλλά συστηματικά. κάτι μεμονωμένες προσπάθειες, δεν τις εμπιστεύομαι καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να ξέρω κανεναν!!! αν κάνουν οντως έργο, γιατί ζητάνε βοήθεια?

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.