Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα βλαχάκια

Αμα σου μιλώ να ανοίγεις τ' αυτιά σου να ακούς. 

Ηρθε η ημέρα της απεργίας. Ο ιδιωτικός τομεύς... καθηλωμένος στη θέση του.

Αμα δεν εργασθώ, δεν θα εχω μισθό, φαί κλπ.

Τα βλαχάκια, κάνουν απεργία σήμερις. Το ενα βλαχάκι, πως ήταν το κουτί το γάλα το ζαχαρούχο, το μικρό, που το λέγαμε βλαχάκι.... αυτό.

Το ένα λοιπόν, κοριτσάκι, που δούλεψε σε σουρπερ μάρκετ, εξ επαρχίας ορμώμενο και με γνώσεις μηδέν... ήρθε με μέσον να πιάσει δουλειά στο λογιστήριο.
Κομπάστηκε γιατί είχε άμεση επαφή με τον μεγάλο, για  τις ανανεώσεις και στρογγυλοκάθισε. 

Την έφερε η άλλη βλαχάρα, η οικονομική ! Η οποια και αυτή απο υπάλληλος λογιστηρίου, τότε, ήρθε διευθύντρια, σε εταιρία του ομίλου. Η θέση, ειναι ευαίσθητη και ήθελαν γυναίκα κι άβουλη και να μην κλέβει. Βρήκαμε μια βλαχάρα να κάνουμε την εργασία μας. Υπογραφή δεν βάζει πουθενά.. άσε άσε, άλλο κεφάλαιο. 

Το βλαχάκι λοιπόν, κάθε που απεργιά, απεργεί. Γιατί η τσιγγουνιά της δεν της επιτρέπει να πάρει ταξί. Πτωχή τω πνεύματι. 

Το βλαχάκι, ανέλαβε την αποθήκη μηχανογραφικά. Με τι γνώσεις θα μου πεις. Με τιποτα βοηθάνε όλοι οι άλλοι οι μορφωμένοι. Οι γνώστες του θέματος. 
Εμαθε να τυπώνει ενα χαρτί και να το στέλνει στον πελάτη. Οκ, κι η γάτα το ξέρει μέσα απο ενα σύστημα που ολα τα έχει περασμένα... χι χι χι !!!

Το βλαχάκι το διατάζω εγώ, δεν με διατάζει εκείνη. Εγώ εχω προϊστάμενο την κεφαλή της εταιρίας. Την έμαθα λοιπόν, ποιά ειναι η δουλειά της, το χαμαλίκι και όχι να σηκώνει μύτη.

Αυτό είναι το βλαχάκι που εγινε εξυπνότερο του βασιλέως ! Την ντύφλα της, γενικώς δεν ξέρει, στα σεμινάρια Λογιστικής, δεν μπορούν να την πάρουν γιατί πτυχίο δεν έχει και ειδικως την ντύφλα της, που θα απεργήσει. Εχθές την περασαν γεννεές 14. Και καλά της έκαναν. 

Αμα θα την απολύσουν, εδώ θα είμαι και θα χαμογελάω.


Ναι ναι, δεν θα κανω ποτέ τροτουάρ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε το βλαχάκι κάνει. Σπίτι κάθεται. 


Σούχω γι αργότερα, ανάρτηση με λογοτεχνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.