Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ουφ πιά

Καλημέρα σας, τι κάνετε? κι εμείς, καλά ευχαριστώ.
Ποιός νιάστηκε. Ειλικρινά δεν νοιάστηκα για τον συνάνθρωπο, αλλά δεν μπορώ να βλέπω αυτή την εξαθλίωση που υφίστανται οι ηλικιωμένοι. Βλέπεις? δεν χρησιμοποιώ την λέξη γέρος, γιατί δεν την λέγαμε σπίτι μας. Γίνομαι κακιά οταν πρέπει. Και τα πρέπει μου, ξέρω που είναι. 

Ομως αυτό που έχει συμβεί με τους ηλικιωμένους, με τις συντάξεις και με όλα αυτά, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Ούτε αυτοί, το γνωρίζω. Ειναι ότι πιο άδικο εχει κάνει άνθρωπος σε άνθρωπο ως τώρα. 

Επρεπε να ξεκαθαρισει τις συντάξεις. Οκ, να τις ξεκαθαρίσει. Επαιρναν σύνταξη για τον πεθαμένο απο 20ετίας. Να κόψει. 
Να κόψει όμως τα επικουκρικά που τα έχουν πληρώσει? Νά κόψει τις συντάξεις, που κι αυτές πληρωμένες ειναι? Αυτοί που ήδη έπαιρναν πολύ λιγα... πως θα ζήσουν?

Αυτό δεν το ανέχομαι. Θα μου πεις, και τι θα γίνει... δεν ξέρω. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Κανενας ηλικιωμένος, δεν θα πάει στα σισίτια. Αυτοί που πάνε, ειναι κάτι ψωριάρηδες, με παιδιά, που δεν ξέρουν πως γίνονται και δεν έχουν δουλειά. Γιατί δεν πάνε και στην επαρχία να σκάβουν κανα χωράφι.

Τα περήφανα γηρατιά, τα γκρέμισε. Κόβεις απο την σύνταξη των 800 ευρώ τι?
Τόσα πλήρωνε, τόσα έπερνε. Και πως θα ζήσουν?

Κανέναν ηλικιωμένος, δεν θα ρίξει την αξιοπρέπειά του να πάει στο παλιό Φρουραρχίο να πάρει τίποτα. Θα φάει μακαρόνια, όσο φτάνουν τα λεπτά του αλλά δεν θα πάει. 

Καταντήσαμε να έχουμε και που τους βρήκαμε δεν γνωρίζω, μια στρατιά άνεργους, που δούλευαν όλοι αυτοί πριν? Βρήκαν ευκαιρία τα αφεντικά να βαρέσουν κανόνι. Οοοολοι στην Αθήνα. Οοοολοι? μα όοοολοι? δεν υπάρχουν πόλεις της Ελλάδος, να τους απορροφήσουν? 

Ποιό ειναι μωρέ το καλύτερο επίπεδο, που ήρθες ζμπρωτέβ'σα, χωριάταρε?
κάτσε στο χωράφι να σπείρεις να φάνε τα παιδιά σου ψωμί.
Γιατί με τις δόσεις στο μεγαλοκατάστημα της τηλεόρασης, ψωμί δεν θα φάνε. Ανθρωποι δεν θα γινουν.


Γίναμε πολλοί και φταίει το κράτος. Πάντα το κράτος φταίει. Και δες που καταντήσαμε. 

Δεν θα συγχιστώ πρώι πρωί θα φάω το παντεσπάνι μου σαν την Μαρία!2 σχόλια:

  1. ειναι γελοιοι ζουζουνα μου, η μανα μου παιρνει 310 ευρω και ανησυχει γιατι αυτοι οι αχρειοι δεν εχουν όρια, πριν επαιρνε 340, και της τα κόψανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.