Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ε μα πιά !

Εχεις τρακάρει δικαστήνα πρωινή να βιάζεται να παέι στο δικαστήριο, ή γραμματεά του ιδίου ύφους. Δημόσιοι υπάλληλοι παιδί μου. Ξέρω κι άλλους, διαφορετικές. Αλλά αυτό το πρωινό με το να περνάς να πας στην δουλειά σου και αυτές να θέλουν να παρκάρουν, να περάσουν παράνομα ως πεζοί και να τις βλέπεις, άθλιες, μα που ζούν?

Ξέρω λοιπόν και μία, η οποία εργάζεται στο σπίτι. Εφέτης μάτια μου. Να χέσω τα πτυχία. Απλυτη, με την μασχαλίλα και την τρίχα να φωνάζουν απο μακριά. Με κάτι ρούχα του 70, δεν βγάλαν αλλα απο τότε. Το σπίτι φωνάζει μούχλα και το παιδί, εγινε αποκοντριασμένο. Τι να πω. Αυτό ειναι το δικαστικό σώμα? Δεν τις περνάνε απο κανα κόσκινο...

Αει και οι καθηγήτριες, που βλέπω το πρωί, μια χαρά κυρίες. Καλοντυμένες, καλοβαλμένες και πάνε για μάθημα. Τι ναι τούτο το πράμα με τις δικαστήνες. Πως γράφεται αυτό η ή ι. εχέσθημεν, όπως και να γράφεται. Η ουσία ειναι πως η φούστα φτάνει στη γάμπα, ειναι μάλλινη του 80 και το πουκάμισο θάχει γαριάσει στο γιακά. Αααα, ειναι και αχτένιστες με ξέπλεκα μαλλιά. Μην σου πω αλούστου... 

Οχι ρε φίλε, αμα την δω στην έδρα, θα της γυρίσω την πλάτη. Αυτές αποφασίζουν? Κακόμοιρες γυναίκες. απήδηχτες και ανάρμοστες γι αυτό που κάνετε. Δημόσιοι υπάλληλοι ψωριάρες. Πως σπούδασαν? πως εγιναν δικαστες? δεν υπάρχιε κόσκινο επαναλαμβάνω.

Κακόμοιρες, βλέπω 5-6 το πρωι. Και γραμματείς νάναι, στο διάλο. το νύχι μισόβαφτο και το τακούνι χωρίς πετσάκι. 

Ασε με. Εμείς στα γραφεία, είμαστε (?) του πεντακαθάρου. Οχι ήρθε και το τσογλανάκι να μας πει, ότι "είναι πολυ ωραίο το πρωί να φοράς άρωμα' "άμα εχεις κανει μπάνιο" αποτόλμησα και "δηλαδή είμαστε βρωμιάρες" άμα δεν φοράμε άρωμα?" ξανατόλμησα. Εγώ κάνω μπάνιο εβρυ μόρνινγκ, θα με πει βρωμιάρα. Που κάνουν μπάνιο απο βραδύς και μετά βάζουν κολόνια το πρωί. αυτά είναι βρωμιές. αντε.

ουφ, μουρμούρισα για πρωί. Αλλά αμα ξαναβρεθεί η χοντρή βαρέλω με το κόκκινο αυτοκίνητο μπροστά μου και κάνει παρανομία, μαύρο φίδι που την έφαγε την ξεβαμένη την ηλίθια.... στο χωριό της πίσω. 

μετα μου λες πως έγινε η Αθήνα έτσι. να σου πω εγώ.. με όλες τις βλάχες.....2 σχόλια:

  1. Ααααααα, όλα κι όλα, δεν μπορώ να πω, εδώ οι δικαστίνες και οι δικηγορίνες πρωί-πρωί πλυμένες, παρφουμαρισμένες, μαλλί κομμωτηρίου και γόβα δωδεκάποντη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα στην επαρχία, πάνε οι αστές ! Δεν τόξερες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.