Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Σου μου του!

Ξεκινάμε, πάμε χαρωπά! είπαμε!
Για να πάμε χαρωπά όμως, πρέπει να εχουμε και το ανάλογο τραταμέντο.
Πως να σε αφήσω εγώ, χωρίς συνταγή.
Την μετέφρασα απο τα γαλλικά και σου την τρατάρω, παρ' 'οτι ιταλική.

Η ανάρτηση ειναι παλιά, αλλά μου χρειάστηκε και την ξανάφερα.

Πήγαινε μπακάλη και ψώνισε.

500 γρ. μασκαρπόνε απο αυτό και τίποτα άλλο. της γνωστής μάρκας.
αν δεν το βρίσκεις ο του πουλιού το γάλα, τόχει σίγουρα.
250 γρ. ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα ιταλικά, μακρόστενα με ζάχαρη (δαχτυλάκια τα λένε), άσπρα για είδα και καφετιά....
6 αυγά
6 φλ. καφέ εσπρέσσο  ή γαλλικό βαρύ.
6 κουτ. σουπ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ.... ( ο κάπτεν μπλάκ, μ' αρέσει περισσότερο).
6-7 κουτ. σούπας σοκολάτα (ρόφημα).
το μεγάλο πυρέξ το οβάλ... αμα δεν έχεις, ενα μεγάλο τεψί. το 28άρι και πάνω.

 

βάλε ποδιά και πάμε χαρωπά.

Χαρωπά λέω γιατί τα ωμά αυγά δεν τρώγονται.... αχ τι τραβώ...

μια γουλιά καφέ να πάρω τ' απάνω μου.

Αν έχεις μηχανή να φτιάξεις εσπρέσσο, πάει καλά... αλλιώς, κάνε ενα βαρύ γαλλικό. δεν θα παρεξηγηθεί ο μπισκότης.
Αμα δεν έχεις τίποτα, πήγαινε στην γειτόνισσα.

Ξεκινα... άντε...

χτύπα τα κροκάδια με την ζάχαρη, ως που ν' ασπρίσουν. ΚΑΛΑ.....
πάρε την μύτη σου μέσα απο την λεκάνη, μυρίζει το ωον και θα αναγουλιάσεις.

Μετά βάλε λίγο λίγο το μασκαρπόνε, χτυπώντας συνεχώς. Λίγο είπα... κουταλιά κουταλιά.

Χώσε το μίγμα στο ψυγείο όγλίορις....
δεν μένει τίποτα.. να με θυμηθείς... τρία τρία τα τρώνε τα κομμάτια !!!!
Πλύνε τα εργαλεία και χτύπα τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι. Μην ρωτάς. Εμένα να ακούς τι σε λέω.

Ρίξε τα μέσα στο μίγμα και ανακάτεψε ελαφράαααααα, με κουτάλι της σούπας..... ΕΛΑΦΦΡΡΡΡΡΡΑ λέω.... με κουτάλι της σουπας.

Ξανα ψυγείο.

Εχεις φτιάξει τον καφέ? Ρίξε του μέσα το ρουμι ή το κονιάκ και αφησε το να κρυώσει λίγο.

Η εργασία εχει ως εξής. Βουτάς τα μπισκότα ελαφρά στον καφέ, απο την μία μεριά και απο την άλλη και τα στρώνεις.

αΠο ΠάΝω βΑζΕιΣ ΤηΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ωμή, ναι... με το τρυπητό του τσαγιού. Πουδραριστά.. το λέμε γαλλικά... τόπιασες... αμα δεν τόπιασες, κάνε ότι σου λέω. βάλε μια κουταλιά της σούπας, στο σουρωτήρι, τρυπητό, πως το λέτε, το μικρό και βάλε το απο πάνω απο το μπισκότο, χτυπώντας με τα δαχτυλάκια το τρυπητό να πουδράρεις το πράμα.

Μετά το μισό μείγμα του ψυγείου... αυτό που πούντιασε,
στρώνεις και ξανά μπισκότα... και σοκολάτα πουδρα και μετά απο πάνω...εεε, μην πουδράρεις... αφησε στο ψυγείο μια νύχτα να δέσει και πουδράρεις σοκολάτα, την τελευταία στιγμή, πριν το σερβίρεις.

καλοφάγωτο... γιατί όπως το ζούμε, κομμάτι δεν μένει.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!

    Να σε πω, για να το φτιάξω χλωμό!!!
    Λοιπόν τι λες αντι γαλακτομπούρεκο τούτο το γλυκάκι?

    υγ είδες βολικό παιδάκι που είμαι?
    υγ2 αααααααα φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε πω... βαριέμαι. ούτε γιορτή έχεις ούτε τίποτα.
      οταν θάχω όρεξη, κι άμα. προς το παρόν βαριέμαι !

      Διαγραφή
    2. ααα στα μούτρα σου!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. αγαπημένο γλυκό,θα δοκιμάσω να το φτιάξω και με αυτή την εκδοχή.εγώ το φτιάχνω άνευ αυγώνε!!!!

    φιλάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγωνε? τι μου λες? δεν ξέρω. και δεν θέλω να μάθω.
    στα μούτρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χα φτιάξει, τούρτα γενεθλίων το 1996, είχα μακριά μαλάκια και φορούσα άσπρο πουκάμισο, πάω να φυσήξω το κερί κι έγινα μεσ στο κακάο, καφέ το πυκάμισο, σοκολατί τα μαλάκια!!!

    Ψυχολογικό έπαθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα χα χα πεθαίνω να σε δω, με το κακάο στη μούρη!!!
    χα χα χα
    φιλι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, δεν παίζει να το φτιάξω! Όμως όποιος από τους αναγνώστες το φτιάξει με ειδοποιεί να περάσω να κεραστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι ξέρω, να σηκωσω τα μανίκια και ...
      εεεε κάνεις δίαιτα λέμε.
      στις γιορτές !

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.