Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Νηστείας ξεκίνημα...

Μέσιασε ο Νοέμβρης. Πάμε ολοταχώς για Χριστούγεννα. Πάμε ολοταχώς για το δώρο Χριστουγέννων. Αυτό που τόχουμε τάξει, σε ένα σωρό πράγματα, όπως έλεγε η Χαρικλού μου. Τα παλιά χρόνια. Μα, στα παλιά ξαναγυρίζουμε, οσωνούπω.

Κοιτώ τις γιορτές στο ημερολόγιο και βλέπω, αρχή νηστείας Χριστουγέννων. "τρίγωνα, καλαντα...' κλπ χαρωπά. Αρχίζει ο καυγάς με την Αννούλα.
Τετάρτες δεν τρώει λάδι, εκειιιιιι επιμένει και προσπαθεί να μην φάει και κρέας.
Βέβαια, μετά τις 9 το βράδυ, επιτρέπονται όλα, αν περάσει καμμια πατάτα τηγανητή και κανα σουβλάκι "είναι βράδυ, δεν το τρώω... η επωδός "αλλά βάλε λίγο για την νοστιμιά"..
Ομοίως τα μακαρόνια, τα θέλει άσπρα. Ε, φάτα άσπρα αλλά άσε με να βάλω κανα κετσάπιον πάνωθε τους. "οοοοχι, ούτε τυρί"... αν τολμήσεις να πεις "δεν ειναι φαί αυτό", ακούς κι απο πάνω..

Επαθε, ότι έπαθε απο την νηστεία κάτι καλοκαίρια πίσω και μυαλό δεν έβαλε. Τι να της κάνω εγώ που μεγάλωσε. Δεν την κουμαντάρεις.
Αχου παναζία μου, έτσι θα γίνω κι εγώ? Αμάν!

Δεπτέρα Τετάρτη και Παρασκευή, χωρίς όλιον. Κάτι ταχίνια και κάτι άλλα, αντικαθιστούν τα βασικά. Κάτι μυστήρια μανιτάρια και κάτι σούπες που πλέουν μέσα, αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, καταβρωχθίζονται κι αν τολμήσεις να ρωτήσεις την συνταγή "δεν τα τρως εσύ", είναι η απάντηση. Μόκο.


Κάτι ριζογκοφρέτες με.... μαρμελάδες. κάτι άλλα κι άλλα, απο τα ράφια του ΣΜ και καταλήγουμε τας Κυριακάς, να τρώμε νηστήσιμα, διότι μας αγριοκοιτά και "αυτό εβγαλε η κατσαρόλα'. Το τι φασιολο θα φάμε πάλι, δεν λέγεται. Κατεψυγμένο, τι θαρρείς.
Δεν κοτάς να φέρεις αντίρησις... φέρε και θα σου πω εγώ.
Οτι μαγειρεύω εγώ, μπιφτέκι, κοτόπουλο και τα λοιπά, ειναι στο πυρ το εξώτερον. Ούτε αυγό. Τουλάχιστον να δυναμώνει λίγο.

Αντε καλη αποκριά, να τσικνίσουμε τίποτις.

Ξέρω, πως η νηστεία, αποσκοπεί σε κάτι. αλλά πειράζει να το δω, στην σύνταξη? ααα, για την σύνταξη δεν σας είπα.. θα σας πω, το μεσημέρι.
πάρε ενα ραδίκι τώρα και ξεκίνα νηστεία.

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.